Vad ska jag tänka på i mitt val av hostingleverantör?

I valet av hostingleverantör för din Woocommerce-butik så bör du till att börja med ställa dig frågan om du kommer att ha många artiklar eller ej. Anledningen till detta är att Woocommerce gör ett relativt stort antal uppslag mot MySQL databasen för varje produkt och en hel del av de webbhotell som idag finns på marknaden kan ha svårt att hantera detta. Därför kan det vara bra att från början kanske välja en egen server (sk. VPS) som kan skala upp och ned i kapacitet varefter antalet produkter och besök till din webbsida förändras.

Då Woocommerce och WordPress är relativt databasintensivt så bör du välja en leverantör som kan leverera servrar baserade på sk. SSD -disk (Solid State Disk) då dessa har avsevärt kortare svarstider på förfrågningar vilket är gynnsamt i databastunga applikationer.

Kommer du att sälja till en marknad utanför Sverige? Ja då kan det också vara bra att överväga att använda ett sk. CDN (Content Delivery Network). Vissa av de svenska hostingleverantörerna har egna CDN tjänster men det finns också internationella webbaserade tjänster som t.ex. Akamai.

Sist men inte minst så bör du fundera över monitorering och övervakning. Om olyckan är framme, och din webbsida inte svarar, så vill ju du veta det innan dina kunder gör det – oavsett vad klockan är på dygnet. Pingdom kan vara ett alternativ, alt. så använder du ett system som levereras av hostingleverantören, t.ex. beebytes iris. Här kan det också vara bra att fundera på om det är värt att koppla på eventuella extratjänster såsom inställelse av tekniker vid eventuellt larm.

Lämna ett svar

Stäng meny